Novogodišnje odluke – novi posao, zdraviji život…

novi posao

Novi posao, zdraviji život, bolja organizacija vremena, više putovanja, veći stan, novi dečko…Zvuče poznato novogodišnje odluke, zar ne, možda ne tim redom, novi posao bismo odmah želeli da dobijemo…

Ono što često činimo prilikom donošenja novogodišnjih odluka je da samo prepoznajemo šta bismo želeli drugačije, otkrivamo i osvešćujemo želju za promenom. Sama promena nije baš lako ostvariva ako ne postavimo cilj i jasno definišemo šta će se desiti kada ga ostvarimo.

Kada je cilj jasan, promena je moguća.

Razložimo cilj u manje korake,
pretočimo korake u plan delanja
i napravimo plan napredovanja ka cilju…

Nekako baš deluje lako… a, da li je ?

Ukoliko se jave prepreke na putu promene, i učinini nam se da odustajemo, možda je vreme da revidiramo svoje odluke i postavimo realnije ciljeve, možda sami sebe opstruiramo u stizanju do cilja/ciljeva…a, možda to i nisu „naši“ ciljevi, a možda i nije pravo vreme za promenu… Možda novi posao može da sačeka.

Autor: Vesna Milojević, master psiholog i porodični psihoterapeut

Sa željom da Vam ponudimo saznanja koja će Vam olakšati život i poboljšati kvalitet života, pozivamo Vas da se prijavite na psihoterapijske seanse koje se održavaju u prostorijama Psihološkog savetovališta Centar u Beogradu ili online putem Skype-a ili Viber-a.
Prijavi se

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.