Procena ličnosti

Šta je procena ličnosti?

Procena ličnosti podrazumeva korišćenje različlitih testova ličnosti i testova sposobnosti odnosno inteligencije, radi procene aktuelnog psihološkog funkcionisanja osobe.

Klijenti se najčešće na ličnu inicijativu testiraju jer su radoznali da saznaju svoj koeficijent inteligencije, žele da otkriju nešto više o sebi, da jasnije sagledaju svoje jake i slabe strane kako bi sa njima efikasnije izlazili na kraj i unapredili svoj način funkcionisanja, a samim tim poboljšali i kvalitet života.

Kako mi procena ličnosti može koristiti?

Ličnost predstavlja jedan od najboljih načina za predviđanje uspešnosti izgrađivanja međuljudskih odnosa, načina na koji osoba opaža i interpretira pojave i pristupa poslu. Sve ove karakteristike u velikoj meri predviđaju uspešnost osobe u prijateljskim i partnerskim odnosima kao i radni učinak, tako što predviđaju ponašanje osobe i pružaju uvid u njegove snage i oblasti za razvoj, kao i motive i vrednosti.

Može Vam pomoći u svakodnevnom životu, definisanjem oblasti koje zahtevaju dodatan rad na sebi, prilikom ostvarivanja životnih ciljeva, donošenja važnih odluka, izbora partnera, profesionalnom usmeravanju i karijernom izboru.

Kako se radi procena ličnosti?

Procena ličnosti se radi individualno.

Testovi sposobnosti su vremenski ograničeni, dok se ostali testovi rade individualnim tempom. U zavisnosti od svrhe se priprema baterija testova. Obično procena ličnosti traje 2 do 3 časa.

Šta je psihodijagnostika?

​Psihodijagnostika podrazumeva korišćenje dijagnostičkog intervjua i baterije psiholoških testova uz pomoć kojih se može utvrditi stepen intelektualne efikasnosti osobe, proceniti crte ličnosti i/ili  utvrditi postojanje određenih psiholoških tegoba.

Psiholog, psihoterapeut ili psihijatar klijente upućuje na testiranje radi diferencijalne dijagnostike, procene aktuelnog psihičkog funkcionisanja, u svrhu utvrđivanja podobnosti za psihoterapiju, indikacije za medikamentoznu terapiju, procenu efekata primenjene terapije i dr.

 

Ko radi psihološku procenu i psihodijagnostiku?

Psihološku procenu i psihodijagnostiku rade isključivo psiholozi i psihijatri.

Možete pogledati naš tim ovde!

Gde se odvija procena ličnosti?

Procena ličnosti se odvija u našem savetovalištu u centru Beograda.

ili

Online putem Zoom-a, GoogleMeet-a ili Skype-a za klijente koji nisu iz Beograda. Zbog kontinuteta u radu i uštede vremena online procena ličnosti je preporuka za rad sa klijentima kada geografski i fizički razlozi to ne dopuštaju.

Zakažite procenu ličnosti već danas!

Nakon što popunite prijavu, kontaktiraćemo Vas u roku od najviše 24 sata. Ostavite nam poruku ukoliko imate nekih pitanja ili posebne zahteve koji se tiču zakazivanja procene ličnosti.