Psihološki trikovi koje delimo sa vama

Datum posta:

Kategorija:

Psihološki trikovi koje delimo sa vama su moćan alat i pomažu nam da razumemo ljudsko ponašanje i utičemo na njega na suptilan način. Danas ćemo ponovo istražiti nekoliko fascinantnih trikova, koji nam pomažu da bolje razumemo sebe i druge, kao i da unesemo malo zabave u svakodnevne interakcije. Od manipulacije nečijom percepcijom do tehnika komunikacije, ovi trikovi mogu nas naučiti mnogo o tome kako funkcioniše naš um i kako da koristimo tu moć na konstruktivan način.

1. Viknite glasno ,,Ura!”

Čim vam se budilnik oglasi, ustanite, stisnite pesnice i viknite ,,Ura!”, kao da ste fudbaler koji je upravo postigao gol. Zvuči šašavo, ali vam zaista pomaže da lako ustanete iz kreveta i osećate se osveženo.

2. Izazovite neprijatnost

Ako ikada želite da učinite da se neko oseća neprijatno, gledajte ga u sredinu čela tokom čitavog razgovora.

3. ,,Ubij ih ljubaznošću”

Ako neko pokušava da vas uvuče u neku dramu ili svađu, recite mu nešto lepo. Stari trik ,,ubij ih ljubaznošću” zaista funkcioniše.

4. Recite ,,Počni s ovim” umesto ,,Uradi to”

Ako imate jednu lenju osobu u svom timu koja usporava čitav proces rada, nemojte joj davati zadatke govoreći ,,Uradi ovo”. Umesto toga, bolje je reći ,,Počni s ovim”. Na taj način, kada osoba obavi određen deo zadatka, vi možete reći ,,Odlično, sada nastavi”, sve dok ta osoba ne obavi svoj zadatak u potpunosti.

Nadamo se da su vam ovi trikovi izmamili osmeh na lice i izazvali vašu radoznalost.

 

Ukoliko želite da saznate više o Vašoj ličnosti, odnosno crtama ličnosti i strukturi ličnosti, na pravom ste mestu! Zakažite procenu ličnosti ovde! Ako želite da saznate na koji način psihoterapija može da unapredi Vaš život, na pravom ste mestu, pročitajte više o psihoterapiji ovde.

Mi smo psihoterapeuti licencirani od strane SDPS-a.

 

Recite nam koje trikove vi koristite i podelite sa nama vaša razmišljanja i predloge na [email protected].

Ostavite odgovor