Psihološki trikovi koje delimo sa vama

Datum posta:

Kategorija:

Poznavanje psihologije ljudskog ponašanja može nam olakšati svakodnevno funkcionisanje. Izdvojili smo nekoliko psihološlih trikova i sada ih delimo sa vama! Ne samo da ćete se zabaviti, već će vas podstaći na razmišljanje. Trikovi koji se odnose na psihologiju ljuskog ponašanja nam mogu pomoći u svakodnevnoj interakciji sa ljudima, i ovladavanje njima čine da se lakše snalazimo u svakodnevnom životu.

1. Recite ,,Molim te uradi to” umesto ,,Možeš li…”

Nikada ne započinjite svoj zahtev rečima ,,Možeš li…”. Ovako postavljeno pitanje obično dovodi do toga da druga osoba podsvesno pretpostavi da je reč o teoretskom pitanju. Umesto toga, recite ,,Molim te uradi to”.

2. Sprečite osobu da izbegne odgovor na pitanje

Ako neko sa kim razgovarate uporno pokušava da izbegne odgovor na Vaše pitanje, samo napravite pauzu u razgovoru dok i dalje održavate kontakt očima.

3. Inicirajte potvrdan odgovor

Kada postavljate pitanje na koje želite potvrdan odgovor, pokušajte da suptilno klimate glavom dok govorite. Ovaj trik često koriste ugostitelji, kako bi naterali goste da naruče više hrane, i prilično je efikasan!

4. Uzmite ili dodajte

Ako je osoba zaista koncentrisana na neki zadatak (recimo da je usred ozbiljnog telefonskog razgovora), možete joj pružiti ruku i dobiti sve što ona trenutno drži u svojim rukama. Isto tako, možete joj dodati bilo šta i ona će to uzeti u svoje ruke.

5. Pregovarajte uz pomoć razočaranja

I na kraju, dobar savet za pregovore. Ako vam se dopada ponuda neke osobe, ali biste želeli da dobijete bolje uslove, pretvarajte se da ste pomalo razočarani.

Nadamo se da su vam ovi trikovi izmamili osmeh na lice i izazvali vašu radoznalost.

 

Ukoliko želite da saznate više o Vašoj ličnosti, odnosno crtama ličnosti i strukturi ličnosti, na pravom ste mestu! Zakažite procenu ličnosti ovde! Ako želite da saznate na koji način psihoterapija može da unapredi Vaš život, na pravom ste mestu, pročitajte više o psihoterapiji ovde.

Mi smo psihoterapeuti licencirani od strane SDPS-a.

 

Recite nam koje trikove vi koristite i podelite sa nama vaša razmišljanja i predloge na [email protected].

Ostavite odgovor